Thursday, January 20, 2011

Stress dengan tennis?? atau dengan diri sendiri??

Errrrr.......memang rasa sangat stress.....tertekan....tapi apakan daya...tu je kudrat yang ada....bila main je...asik kalah....klu kalah yang ada point byk boleh tahan jugak....tapi ni kalah macam gi serah diri je.....sakitnya hati....apa sebenarnya yang aku kena baiki ni....memang la obviously banyak benda yang kena improve....tapi camne....got no coach or at least sparring partner yang bleh mengajar....i need a coach so badly...cewaaahhhh.....ada tak sesiapa yang berminat nak jadik coach tanpa gaji ni....dan mengajar anak murid ni yang sangat tidak tahu teknik-teknik permainan ini dengan jayanya.....help..help....dan coach itu perlukan tahap kesabaran yang tinggi...sebab anak murid ni mungkin tak mampu nak absorb seme teknik-teknik yang diajar tu dengan cepat....wat do u expect....~

Hurm...juz having a thought.....maybe I need a new and proper shoes...so that I can run fast dan juga lebih cepat memberi respons.....ataupun sebenarnya bukan sebab kasut....it juz the fat yang ada berkumpul di kaki ku....hahaha.....tu yang lari macam tak lari je....haish.....wat to do....

Apa perkara pertama yang sebenarnya patut aku buat ni....rasa sangat ...hurm...xtaula nak describe this feeling....bukan give-up...bukan jugak fed-up...tapi nak sangat main tennis so proper....and beat those guys....hehe....tinggi la plak angan-angan....bukan nak main suka-suka...tapi nak main dengan skill ngan teknik-teknik yang btul....fuhhh....maybe I need tu put this in 2011 resolution....ya...I shud....

How about my stamina?? cam lembik je.....so...aku kena jogging la....err...part jogging ni yang wat aku lemah ni.....mmg dari dulu jogging la paling aku tak suka....bila lari skit mesti akan rasa sakit di bahagian pinggang....tu yang malas nak lari tu....tapi for the sake of my health and tennis...aku kena jogging....and skipping....apa guna tali skipping yang ko ada tu cik zazi oiii....ye la ..ye la...skipping pun kena wat....

Hurm....so...daripada short post-mortem ni....outcome'nya ialah....untuk improve my tennis...I got to hav a new and proper shoes....dan juga berjogging....OK....nampak macam bleh je...kena start ngan benda ni dulu....sbb bahagian teknik tu aku leh blaja secara slow-slow melalui youtube....ye la....mana ada coach nak layan anak murid cam aku ni....so pandai-pandai la nak idup ye...baiklah.....

Bila nak start jogging secara konsisten ni???? curious?? next wik la ek.....hehe...

2 comments:

msinsiyur said...

aiyoo...i always left a comments on ur n3...tp,xde pung dlm ur post...g mana ni???
u better check ur setting la??

zazi said...

ha....how come tis comment appear?? i dah check setting bagai...seme ok je...fenin la i ngan blog i ni...haish~