Monday, October 10, 2011

Menerawang ke sisi lain.

Jodoh

Jodoh tak datang bergolek. Betul? dan aku sentiasa berharap dia datang bergolek. Jangan salahkan orang lain kalau aku kawin lambat. Ok.

Kek

Selepas belajar buat kek dari kak wara, aku kini bergelar usahawan kek coklat. Tak percaya? Bukanlah usahawan, cuma secara sambilan je. Kawan-kawan di pejabat ada yang menempah, jadi dengan malu-malu aku ambil tempahan. Ada juga yang minta resipi, nak cuba sendiri di rumah, aku minta izin dengan sifu, dan dia benarkan. Alhamdulillah.

PC

Bukan sekali dua atau sehari dua, pc aku di pejabat buat perangai yang menyakitkan hati. Selang beberapa minit, 'hang' dan kembali normal entah berapa minit selepas itu. Sakit hati kan?
Jadi, setelah tahap kesabaran aku dah sampai ke kemuncak, aku hantar dia ke rumah sakit, iaitu IT dept. Aku harap selepas ni inche PC kembali sihat dan aku juga sihat.

Melukut di tepi gantang

Kadang-kadang ada perasaan seperti dianiaya, entahlah. Tapi, siapa la yang nak aniaya aku ni? Orang baik tak mengaku dirinya baik, so aku tak mengaku baik pun. Tapi, aku takde pulak nak busuk hati dengan orang. Takpelah, aku doakan aku dijauhkan dari segala kejahatan manusia dan syaitan.

No comments: