Wednesday, September 14, 2011

Lamanya tak ke sini..

Ke mana?? Ke sinila...update blog ni. Blog picisan tapi kesayanganku.


Lama menyepi tanpa tulisan. Walaupun punya perkara yang ingin dikongsi dan diluahkan, namun perkataan malas ada juga dalam kamus diri, tapi malas pun bersebab, boleh tak?


Ramadhan sudah, 1 Syawal pun sudah. Ha, cerita pasal raya, aku ni geram betul dengan anak saudara aku yang seorang ni. Dia ni nak berkepit je dengan ibu dengan abah dia. Kalau orang lain nak pegang dia, melalak la jawabnya. Tapi takpe, kita tengok sampai bila dia berperangai pelik begitu. Nanti maksu ni jugak yang jadi 'feveret' nyer satu hari nanti.


----------------------------------------------------------------------------------------------


Pelik dan konpius bila tengok gelagat orang. Mampu tapi kedekut (maaf jika perkataan kasar). Tapi, bila barang orang lain, bukan main pantas lagi menyudahkannya. Tiadakah rasa malu dalam diri bila harta sendiri dikawal rapi namun harta orang lain disapu sekali? Tutup mata, cuba renungkan kala sunyi, harap-harap bertemu jawapan.


----------------------------------------------------------------------------------------------


Man is man. Bukan nak menyindir, tapi kenyataan. Fakta yang selalunya disalah erti. Biarpun baik atau buruk yang cuba kita katakan, lelaki tetap lelaki. Lelaki yang baik di luar sana, maaf dengan sindiran ini.
Saat baru kenal, bercinta, semuanya manis. Bila dah diterima, semua perangai buruk engkau hamburkan. Si perempuan pula, nak kata apa, kerana sayang, pahit pun terpaksa ditelan. Nak diundurkan masa, memang tak masuk akal. Jadi, tabah, sabar dan doa saja senjata dan perisai yang ada. Nak kata apa lagi, man is man.


----------------------------------------------------------------------------------------------

1 comment:

aJLeaa said...

urrmm....sabar laaa ye, i have that feeling too...bile dah dpt hati kite, secara tibe2 ragut dan pecahkan mcm tu jerk dgn alasan yg xleh nak trime...xpe laaa maybe ade hikmah setiap apa yg berlaku, semoga kita akan berjumpa dgn org yg terima kita dgn hati yg ikhlas, xkire la berapa tahun pun harus menunggu....