Sunday, April 24, 2011

Oh..nasi kerabu

Once a upon a time, masa zaman study dulu makan juga nasi kerabu, tapi tidaklah sekerap sekarang...dulu kalau beli nasi kerabu, mesti tak nak letak sayur-sayuran itu, dan kalau akak jual nasi kerabu tu terletak jugak mesti aku akan asingkan, sebab aku rasa macam tak sedap je makan sayur tu @ ulam-ulaman tu...


Tapi tu..dulu...sekarang...aku asyik teringatkan nasi kerabu je...setiap kali pergi pasar malam ...tempat pertama aku tuju ialah kedai jual nasi kerabu la...siap suruh lebihkan ulam...dan kadang-kadang nasi juga...hehe..tapi ada satu hari tu, aku rasa macam nak muntah dah makan nasi kerabu, kiranya macam dah tobat tak nak beli bila pergi pasar malam..tapi untuk seminggu je la...minggu depan beli jugak..apa daa...


Tu la penangan duk kat terengganu dah 3 tahun ni...tapi nasi kerabu bukanlah originated dari terengganu...rasanya dari kelantan...nasi dagang yang dari terengganu...ada jugak makan nasi dagang yang sedap kat sini walaupun dahulunya bukanlah penggemar nasi dagang...cuma bahagian ikan tu tak bleh nak makan bersungguh sangat....sensitif...ceh..padahal takde beza pun makan sikit ke banyak..kalau dah makan tu...even sikit tetap ada kesannya...apa nak buat..tanggung je la sendiri...nak makan sangat kan!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Semoga ibu fateh dan fateh selamat dalam jihad ini. Fateh...be strong...

1 comment:

Ar-Raqaiq said...

Auntie Zazi!

Fateh is here! Sorry tak dpt nak message aunty zazi right after I came to the world sbb handphone Ibu takde bateri pastu die tertinggal charger kat Kerteh.

Hehe... now my name is officially Megat Yahya Ayyash tau... can call me Yahya or Ayyash. Nak terus panggil Fateh pun boley. Nantikan cerita kelahiran saya :P

Yang baru lahir,

Yahya Ayyash